Veel gestelde vragen

Home / Vraag En Antwoord

Moet ik mijn hele reis van te voren plannen?

Nee, plan niet de hele reis van te voren, maar laat je vakantie zich ontrollen. De Belgen noemen het niet voor niets 'een zwerfauto'. Met dat woord wordt het beste aangegeven welk gebruik van de camper het meest vakantieplezier geeft: zwerven. Gewoon ergens heen rijden. Kom je op een leuke plek? Blijf daar dan korter of langer, net zo lang tot je weer de reiskriebels krijgt en dan ben je ook zo weer weg.

 

 

Hoeveel kilometer rij ik per dag?

Ga niet jakkeren, maar vakantie vieren. Plan zo min mogelijk dagen waarop je veel kilometers moet maken. Wil je naar Italië;? Prima; maar probeer niet in twee dagen aan de andere kant van de Alpen te zijn. Reis niet meer dan zo'n 350 a400 kilometer per dag (liever minder). Vertrek vroeg en zoek aan het begin van de middag een leuke plek. De rest van de dag doe je waar je zin in hebt en geniet je. De volgende dag ga je dan gewoon fit weer verder. (Of je blijft nog wat langer; zie vraag 1)

 

 

Waar overnacht ik?

Maak (ook) gebruik van de duizenden camperplaatsen. In heel Europa zijn inmiddels speciale camperplaatsen waar je voor weinig geld een nacht (of meer) kunt staan .Er zijn gidsen te koop waar deze plaatsen op staan aangegeven. Naast het financiële  voordeel is het ook leuk dat veel van deze plaatsen dicht bij stadscentra, zwembaden of bezienswaardigheden te vinden zijn. Een nadeel is het vaak wat onpersoonlijke karakter van veel camperplaatsen. Je staat zeker in het hoogseizoen, zij aan zij en heel vaak tussen gigantische campers. Vaak is het ook niet toegestaan om 'kampeerachtige' activiteiten te doen zoals buiten eten e.d. Campings zijn veel groter en vaak meer afgelegen en meer geschikt voor een wat langer verblijf. Maar ook daar kan je met een camper goed terecht (zeker met een compacte camper!) en je verblijf lijkt op een camping veel meer op kamperen.

 

 

Neem ik navigatie mee?

Gebruik je navigatiesysteem als campergids. Bij de meeste navigatiesystemen is het mogelijk om de camperplaatsen als zogenaamde 'nuttige plaats, of poi (point of interest) op te slaan. Kom je ergens in een mooie omgeving dan toont je navigatie je de dichtstbijzijnde camperplaatsen.In het gedrukte gidsje kan je dan nog even kijken welke voor jou het meest geschiktst is en vervolgens rijd je er zo naar toe! Wil je zeker zijn van een plekje? Zie tip 2. Deze poi s zijn te downloaden op bijvoorbeeld http://www.campercontact.nl/

 

 

Kan ik wild kamperen?

Je kunt wild' kamperen. Meestal is het mogelijk om je camper neer te zetten op een speciale plekje dat jij nou net zo leuk vindt. Maar er is wel een voorwaarde: de eigenaar van de grond moet er mee akkoord gaan. Vraag om toestemming voordat je je gaat installeren en vraag ook meteen naar de voorwaarden. Soms valt er ook stroom en/of water te regelen. Daar moet je dan uiteraard wel iets voor betalen. Met name buiten de echte toeristenstreken word je vaak hartelijk ontvangen. Het zal je verbazen hoeveel mensen het leuk vinden als je ze vertelt dat je juist hun plekje zo speciaal vindt dat je er graag een nachtje wilt blijven. Als je je camper op of bij de openbare weg wilt zetten; vraag dan aan de gemeente(politie) vooraf om toestemming. Ook hier geldt dat de mogelijkheden in de minder populaire streken groter zijn. En buiten het hoogseizoen is er meer mogelijk dan in juli en augustus. Hier in Nederland kennen we dat fenomeen ook. Denk maar aan de onmogelijkheid om in Zeeland met Pinksteren te kamperen .Tenslotte nog een waarschuwing: wees voorzichtig met het overnachten op parkeerplaatsen langs de autosnelwegen. Zoek daar geen zogenaamd rustig plekje op, ook al lijkt dat juist zo lekker rustig.

 

 

Wat doe ik met eten en koken?

Als je uit eten wilt is het vaak toegestaan om op het parkeerterrein van het restaurant te overnachten (wel eerst even vragen natuurlijk). Of wil je liever zelf koken? Geen probleem, parkeren bij een winkelcentrum of supermarkt is voor een compacte camper zelden een probleem en het keukentje en de koelkast zijn klein maar groot genoeg voor een prima maaltijd en een goed koel glas!

 

 

Kan ik mijn fiets meenemen?

Ja, neem je fiets(en) mee! De meeste campers hebben de mogelijkheid om een fietsenrek bij te huren. Het voordeel van een camper is natuurlijk dat je uitermate mobiel bent. Maar voor het echt ontdekken van de omgeving waar je bent, is wandelen en vooral fietsen toch echt leuker. Je bent lekker gezond bezig in de buitenlucht je kunt (meestal) veel gemakkelijker op de interessantste plekjes komen. Het scheelt brandstof en wat ook wel prettig is: als je vermoeid weer bij je camper bent teruggekomen, staat alles klaar om het er eens lekker van te nemen.....

 

 

Kan de BBQ mee?

Neem een barbecue mee. Zo kan je lekker buiten je maaltijd bereiden. Maar let op! Op sommige camperplekken is dit niet toegestaan. Daar mag je alleen overnachten en geen zichtbare kampeeractiviteiten ontplooien. Kijk hier goed naar voor je ergens heen rijdt.

 

Wist u dat onze campers regelmatig meedoen in TV programma s. Vooral SB6 gebruikt ze regelmatig van Banana Spit achtige progrmma's tot in vele bekende docu-soaps etc

 

Wist u dat een paar van onze campers helemaal in IJsland zijn geweest en zich daar prima hebben gehouden?

KIES UW CAMPER: